Inergy - Junior Data Professional
Overslaan naar content

Junior Data Professional

Op locatie
 • Woerden, Utrecht, Nederland
€ 2.750 per maandYP

Jouw rol bij Inergy

Ben jij bijna/net afgestudeerd, ligt jouw interesse in de wondere wereld van IT en die van Data in het bijzonder? Zie jij een data traineeship wel zitten om te ontdekken welke kant jouw carrière op gaat? Dan is het Young Professional Programma dat start op 2 september 2024 iets voor jou! Er zijn maar 5 plekken te vergeven in het YP-team, dus wees er snel bij!

Zodra we een match hebben gevonden, start jij in september als Young Professional bij Inergy, in een traineeship "powered by ilionx." Het begin van een mooie carrière.

Wat kan ik verwachten van het Young Professional Programma?

Je bent afgestudeerd en op zoek naar jouw eerste baan van jouw carrière. Best lastig, want hoe ga jij alles wat je hebt geleerd tijdens jouw studie toepassen in de praktijk? Dat snappen wij. Als trainee van ons Data & AI – Young Professional programma ontwikkel jij je tot een IT Professional in jouw vakgebied. Het programma gaat 2 september 2024 van start!

Maar wat staat je allemaal te wachten? In de eerste week heb je een introductieweek samen met jouw mede Young Professionals van alle andere locaties van ilionx. Vervolgens volgen jullie samen vakinhoudelijke trainingen tijdens een bootcamp van 6 weken.

Tijdens de bootcamp op wisselende locaties behaal je in 6 weken de benodigde certificaten op het gebied van Data Engineering. Daarnaast leer je programmeren in SQL en Python en volg je trainingen op het gebied van cloud, data en AI. Je komt dus naar huis met een aantal mooie certificaten en een perfect fundament voor je carrière!

Nu ben je gecertificeerd in ontwikkeltools van jouw vakgebied en kan je meedraaien in een van de uitdagende projecten bij onze klanten. Dit is een grote uitdaging, maar gelukkig sta je er niet alleen voor! Eén van onze senior Professionals begeleidt je in dit proces en geeft jou ondersteuning waar nodig is. Gedurende het jaar volg je ook softskill trainingen en blijf je daardoor jouw collega’s die samen met jou starten geregeld zien.

Wat bieden wij jou?

 • Een bootcamp van 6 weken waarin jij wordt klaargestoomd voor uitdagende klantopdrachten;
 • Uitdagende en innovatieve projecten bij onze toonaangevende klanten;
 • Een unieke kans om te laten zien wat je in huis hebt;
 • Met data aan de slag: van ontwerp, ontwikkeling, implementatie tot aan testing en monitoring;
 • Leuke activiteiten zoals maandborrels, uitjes, padel, zeilweekend en wintersport!
 • En natuurlijk leuke informatieve events zoals de ilionx Data Days en andere Data & AI events.


Jouw functie als Junior Data Professional

Als Junior Data Professional heb jij bij ons de regie in handen! In onze projecten en/of opdrachten krijg je de mogelijkheid om een verantwoordelijke rol te pakken, je collega’s te ondersteunen en te begeleiden en je speelt een belangrijke rol in het verder opbouwen van sterke relaties met klanten en opdrachtgevers. 

Verder ben jij als Junior Data Professional verantwoordelijk voor het inrichten en ontwikkelen van dataplatforms voor of bij onze gewaardeerde klanten, bijvoorbeeld door het bouwen van professionele cloud data pipelines. We hebben al veel succesvolle projecten gedaan voor bijvoorbeeld Rituals, PostNL en Detailresult Groep.

Je werkt veel binnen de Microsoft Azure Cloud met Azure SQL Database, Synapse, Databricks en/of Snowflake cloud dataservices. Deze werkzaamheden kunnen ook binnen AWS of een andere Cloud omgeving plaatsvinden. Voor ELT/ETL gebruik je onder andere SQL, Synapse, Data Factory en Python. Binnen onze projecten werken we vaak op basis van DevOps en voor het development en releasen maak je gebruik van CI/CD. De infraservices genereren we op basis van IaC met Bicep, ARM en/of Terraform en deze principes begrijp jij of ga je bij ons beter leren begrijpen!

Onze ideale kandidaat

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde hbo of academische opleiding met een aantoonbare passie voor IT en data in het bijzonder. Een opleiding in richting IT is een pré;
 • Je hebt ervaring met programmeertalen, zoals SQL, Python of Spark;
 • Je hebt sterke communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Je bent kritisch op kwaliteit, maar waar nodig pragmatisch.

Verder heb je:

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Hands-on ervaring met een object georiënteerde programmeertaal;
 • Interesse in cloud data services zoals: Fabric, Data Factory, Synapse of Delta Lake;
 • Interesse in data modelleren en logical modelling;
 • Een beschikbaarheid van tussen de 32 – 40 uur, eigen indeling van dagen behoort tot de mogelijkheden!

En uiteraard ga jij alle ins and outs begrijpen van de ilionx dataplatform architectuur, die gebaseerd is op medallion en mesh. Nieuwe dataproposities kan jij als geen ander overdragen bij onze opdrachtgevers.

Het team

Of je nu op kantoor Amsterdam, Utrecht, Woerden, Den Bosch, Zwolle, Groningen, bij de klant of thuis werkt, bij ilionx krijg je de perfecte omgeving om je passie voor Data tot leven te brengen. De regionale teams bestaan uit vooraanstaande experts die jouw groei en kennisontwikkeling ondersteunen. Onze collega’s zijn niet alleen data engineers, maar ook experts in rapportages, dashboards, voorspellende analyses, data gedreven werken, Machine Learning en Data Science. Leuk weetje: in totaal werken er zo'n 350 data specialisten binnen ilionx!

Bij ilionx draait het niet alleen om technische expertise, maar ook om de mensen achter de technologie! We hechten waarde aan een cultuur van samenwerking, kennisdeling en inspiratie. Als onderdeel van ons team maak je deel uit van een gemeenschap die gedreven wordt door nieuwsgierigheid, innovatie en een passie voor het creëren van waarde uit data!


Recruitment Proces YP Programma Inergy

of